Ana SayfaTicari FiloMercedes-Benz eActros’ta Türk AR-GE Ekibinin İmzası

Mercedes-Benz eActros’ta Türk AR-GE Ekibinin İmzası

Mercedes-Benz Trucks’ın ilk elektrikli ağır hizmet kamyonu olan Mercedes-Benz eActros, 2021 yılı itibarıyla seri üretime alındı. Mercedes-Benz eActros’un prototipten seri üretilecek bir araca dönüştürülmesi sürecinde, 2018’den günümüze analiz edilen müşteri testlerinin sonuçlarına göre geliştirilip seri üretime alınan eActros’ta, Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE imzası bulunuyor.

AR-GE ekipleri eActros’taki, AVAS (Sesli yaya uyarı sistemi), Kabin İçi Acil Durum Sürücü Uyarı Sistemi ile Yüksek ve Düşük Gerilimli Güç Sistemlerini geliştirdi. Bununla beraber global proje destek ve koordinasyonu ile şasi & kabin modelleme ve hesaplama konularında da Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekibinin geliştirme faaliyetlerinde imzası bulunuyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Tuba Cağaloğlu Mai, “Daimler Truck ağı içerisinde çok önemli bir konuma sahip olan İstanbul AR-GE Merkezimiz ve Aksaray AR-GE Merkezimiz çok çeşitli alanlarda yetkinliklere sahip. Mercedes-Benz yıldızı taşıyan ilk seri üretim elektrikli kamyon Mercedes-Benz eActros’un çeşitli kapsamları da Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekiplerimiz tarafından geliştirildi. eActros için geliştirdiğimiz bazı sistemler, Daimler Truck çatısı altındaki ağır ticari araçlarda ilk defa yer alırken bazı sistemlerin sorumluluğu ise tamamen Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekiplerindeydi. Mercedes-Benz yıldızlı kamyonların geleceğini Türkiye’den belirlerken, gerçekleştirdiğimiz mühendislik ihracatları sayesinde hem ülkemizin hem de Aksaray’ın konumunu da kuvvetlendiriyoruz.” dedi.

Elektrikli kamyonlar için dev şarj istasyonu yatırımı

Mercedes-Benz Türk, elektrikli kamyon ve çekiciler için yüksek voltaj şarj dolum istasyonu kurulumu ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. İki aşamada tamamlanması planlanan projenin ilk etabında tek seferde 350KW kapasite sağlayan 2 adet şarj dolum istasyonu yatırımı gerçekleştiriliyor. Aralık 2021’de devreye alınması planlanan bu yatırım için yaklaşık 400 bin Euro’luk yeni yatırım yapıldı.

Mercedes-Benz eActros

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekibi tarafından geliştirilen projeler:

AVAS – Sesli yaya uyarı sistemi

Yapısı gereği çok sessiz olan eActros’un, yayalar tarafından duyulabilir hale getirilmesi için Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekibi tarafından bir sesli uyarı sistemi geliştirildi. Mercedes-Benz markalı elektrikli kamyonlara özel olarak tasarlanan ve sadece elektrikli kamyonlarda kullanılacak olan sesli yaya uyarı sistemi (AVAS), araç ivmelenmesine göre yapay bir güvenlik sesi yayıyor. eActros’ta kullanılan bu sistem, aracın hareket etmediği durumlarda ve belli bir hızın üzerinde sesli uyarı vermiyor. Sistem düşük hızlarda aktif hale geliyor. Burada hedef, eActros’un yayalar tarafından fark edilmesi. AVAS, üretilen tüm eActros’larda yer alıyor.

Kabin İçi Acil Durum Sürücü Uyarı Sistemi

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekiplerinin eActros için geliştirdiği bir diğer sistem ise “Kabin İçi Acil Durum Sürücü Uyarı Sistemi” oldu. Tamamen Mercedes-Benz Türk AR-GE mühendisleri tarafından geliştirilen Kabin İçi Acil Durum Sürücü Uyarı Sistemi, elektrikli araçlardaki acil durumlarda kabin içinde sürücüyü uyarıyor. Sistem, eActros’ların yanı sıra Daimler Truck çatısı altındaki diğer elektrikli kamyon modellerinde de kullanılacak.

 

Yüksek ve Düşük Gerilimli Güç Sistemleri

eActros’ta, tüm elektrikli araçlarda yüksek ve düşük gerilimli güç sisteminin birçok bileşeni Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekipleri tarafından geliştirildi. Bu komponentler arasında düşük gerilim güç dağıtımı, düşük gerilim batarya kabloları, düşük gerilim tüm araç kablolama, yüksek gerilim şarj hattı sigortası ile yüksek gerilim sistemi güvenliği ve başlangıç aküleri yer alıyor. Yüksek gerilim şarj hattı sigortası ve yüksek gerilim sistemi güvenliği, Daimler Truck çatısı altındaki ağır ticari araçlarda ilk defa kullanılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -



Most Popular

Recent Comments