Ana SayfaSektörelScania Türkiye, Rotasını Doğaya Çevirdi

Scania Türkiye, Rotasını Doğaya Çevirdi

Scania, sektöründe önderlik ederek iklim etkilerini yönetmek ve riskleri en aza indirmek için tüm değer zinciri boyunca ve ilgili tüm kapsamlarda karbon emisyonlarını azaltmaya kararlı. Karbondan arındırma yol haritasını takip eden Scania, 2025 yılına kadar operasyonel faaliyetlerden kaynaklanan CO2 oranını yüzde 50, ürünlerden kaynaklanan CO2 oranını yüzde 20 azaltmayı hedefliyor.

 

İnsanların ihtiyacına hizmet eden ulaşım çözümleri sunma, döngüsel iş modeli ve karbon azaltma olarak 3 temel sürdürülebilirlik alanı ile Scania sürdürülebilirlik vizyonunu işinin her alanına nüfuz etmesini amaçlıyor.

 

Scania’nın üretiminden satışa sunduğu araçlarında kullandığı üstün teknolojiye kadar tüm aşamalarda çevresel etkileri en aza indirerek doğaya gösterdiği saygıyı, şimdi Scania Türkiye de gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik projeleri ile destekliyor.

 

Her Scania araç için 5 tohum

Scania Türkiye, satılan her Scania için küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler geliştiren sosyal girişim olan ecording iş birliği ile 5 adet tohum topu bırakıyor. İnsansız hava araçları ecoDrone’lar vasıtasıyla, tohum topları toprakla buluşuyor ve doğada yeni yaşam potansiyelleri oluşturuyor. 1 Ocak 2023 itibarıyla başlayan sosyal sorumluluk projesi dahilinde, yıl sonuna kadar toplam 15 bin adet tohum topu atılması planlanıyor. Bu zamana kadar atılan yaklaşık 5.000 adet tohum topu Muğla, Türkiye lokasyonunda doğaya nefes aldırmaya başladı.

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ecoDrone işareti olarak tanımlanan QR kodu okutan Scania kullanıcıları, mail adresleriyle giriş yapıp atılmasını istedikleri tohum türünü seçerek, tohum toplarının doğadaki serüvenine ortak olabilirler.  Kullanıcılar; operasyon öncesi, sonrası ve saha gözlemleri ardından iletilen maillerle süreci takip edebilirler.

 

ecording hakkında: ecording; küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler geliştiren sosyal girişimdir. 2017’de bir grup genç tarafından temelleri atılan ecording, sosyal ve çevresel etkisini tüm dünyaya ulaştırmayı, teknolojinin gücünü kullanarak dünyadaki iklim krizi mücadelesine destek vermeyi amaçlar.

 

İnsansız hava araçları ecoDrone’lar ile küresel iklim krizine karşı öncelikli ulaşılması zor alanlara tohum ve tohum topu atışları gerçekleştirerek, ormanlaştırma ve biyoçeşitlilik çalışmalarına destek verir.  Geliştirdiği mobil uygulama ecordingApp ile insanların günlük hayatlarında uygulayabilecekleri, çevreye duyarlı faaliyetlerin alışkanlık haline dönüşmesini sağlarken, app içi markette kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak tanır.

 

2030’a kadar ecording; 7 teknolojik çözüm ürünüyle, 5 farklı kıtada iklim krizi mücadelesini güçlendirmeyi hedefler.

https://ecording.org/

 

 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments